9911 Business

Just another SeoBureau site

De recente uitbraak van het Covid-19 Coronavirus die de hele wereld heeft overspoeld, heeft veel bedrijven in complete verwarring gebracht en velen hebben zich gehaast voor onmiddellijke noodherstel en alternatieve werkplekken voor hun werknemers. Zelfs in grote organisaties, zoals Facebook en Grab, en zelfs in overheidsinstellingen, is niemand er immuun voor.

Veel grote organisaties hebben hun eigen Business Continuity Planning of Workspace Disaster Recovery framework al klaar staan, zelfs ver voor deze virusuitbraak. Naast virusuitbraken kunnen rampen of gebeurtenissen zoals overstromingen, onweer, tsunami, aardbevingen of zelfs oorlogsgeweld elke bedrijfsvoering verstoren en elk bedrijf in enkele dagen tot flarden reduceren.

Met het oog op het bovenstaande, daarom is het van cruciaal belang dat elk bedrijf, groot of klein moet een goede Business Continuity Plan (BCP) op zijn plaats hebben. Zonder een goed doordacht plan of strategie kan een bedrijf bij het uitbreken van een ramp voorgoed failliet gaan.

Wat moet er in een BCP staan en hoe plannen we een goed BCP dat alle aspecten van een holistisch rampenplan bevat ?

Een bedrijfscontinuïteitsplan schetst de procedures en instructies die een organisatie moet volgen wanneer zich een ramp voordoet, of het nu brand, overstroming of cyberaanval is. Hier leest u hoe u een plan opstelt dat uw bedrijf de beste kans biedt om een dergelijke gebeurtenis te overleven.

Business Continuity verwijst naar het in stand houden van alle bedrijfsfuncties of het kunnen hervatten van alle bedrijfsactiviteiten in het geval van een verstoring door een ramp.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste onderdelen van een BCP plan.

1. Human Resource – Zijn al uw teams gescheiden? Functioneren ze allemaal naar behoren als een van hen uitvalt?

Ongetwijfeld het belangrijkste aspect van een bedrijf is Human Resource. Zonder dit kan geen enkel bedrijf naar behoren functioneren. Het belangrijkste personeel, met inbegrip van de hoofden van afdelingen of bedrijfsfuncties, moet apart en gescheiden worden gehouden. Indien een afdeling of afdelingshoofd uitvalt, moet een andere afdeling het roer overnemen en de werkzaamheden zo soepel mogelijk laten verlopen.

2. Alternatieve werklocaties om uw personeel veilig en 100 % functioneel te houden

Werkt uw team onder één dak op één locatie? Heeft u uw team en personeelsbestand verdeeld over verschillende andere locaties ?

Wat voor soort werkruimteopties zullen ideaal zijn in het geval van een BCP ?

Denkt u dat u een volledig ingericht kantoor nodig heeft compleet met alle apparatuur klaar om ingezet te worden in een disaster recovery scenario ? Zodat uw team kan reageren op een plug and play oplossing, gebaseerd op een ad-hoc situatie.

Of het nu gaat om co-working, kantoren, prive-kantoor suites, het kan goed voldoen aan uw behoeften. Om meer specifiek te zijn, zullen we moeten kijken naar de geografische eisen van uw bedrijf en alle back up opties voor alternatieve werklocaties.

3. IT back up voorzorgsmaatregelen.

Met onze core business functies gehouden binnen onze IT, zijn al uw IT en databases gehouden om de notch en met aparte back-ups op en buiten de site, het allerbelangrijkste veilig. ? Worden ze goed bewaard in de cloud, evenals de server? Het is van cruciaal belang dat ze goed worden onderhouden, zelfs in vredestijd.

4. Belangrijke kritische bedrijfsfuncties. Het creëren van plannen om deze functies te onderhouden.

Alle belangrijke bedrijfsfuncties en rollen worden gecreëerd met een duidelijk plan erachter. Identificeer afhankelijkheden tussen elke rol en bedrijfsfunctie. Creëer aanvaardbare downtime voor elke rol en gebied.

5 . Testen van al het bovenstaande.

Het testen van het bovenstaande plan is de enige manier om echt te weten of het goed werkt. De echte uitdaging hier is hoe we het gaan testen. Vaak kwam de echte test toen de ramp zich daadwerkelijk voordeed, zoals de huidige Cover 19.

6. Herzien

Geen enkel plan is perfect. Herziening moet voortdurend worden gedaan om de continuïteit en verbeteringen met constante tweaks te verzekeren. BCP plannen moeten altijd optimaal worden gehouden en ruimte laten voor verbetering.

Weet u niet zeker hoe u een goed BCP en werkruimte voor u en uw team moet inrichten in geval van een ramp of virusuitbraak? Neem vandaag nog contact met ons op en laat u weten hoe wij u kunnen helpen !

Tags: Bureau à louer Bruxelles